Hidas, 5. rész

2010.08.01. 00:35

Poraimból feltámadva és végre nem a lustaságomat gyakorolva leültem a gép elé, hogy újab hidasi történetekkel szórakoztassam a nagyérdeműt. Bemelegítésnek először megismerkedünk a szombatisták egy érdekes esti programjával, majd a folytatásban következik egy történet a fűről és egy focistáról és befejezésnek pedig nem szántam semmit. 

Szombatista esti metodika

Először is kik a szombatisták? Aki nem tudja keressen rá neten. A hidasi mondák szerint régen a szombatisták esténként a vallásuk elég érdekes metodikáját követve tanították az érdeklődőket. Ennek a leegyszerűsített neve a faluban "Matatóest" volt, ami annyit takar, hogy összegyűltek néhányan egy szobában és római székfoglaló játék helyett leoltották a villanyt, majd onnantól aki amit talált, az övé volt. És itt nem a szoba berendezéseire gondolok. Érdekes azonban, hogy az interneten kutakodva ez több helyen is felmerül a szombatisták neve kapcsán. Ez van, szombatista én már nem leszek.

A fű

A cím sok mindent elárul és gondolom sokan rögtön a mariuhanara gondoltak, de sajnos ki kell, hogy ábrandítsalak benneteket. Itt a focipálya gyepéről van most szó. Történt ugyanis, hogy egyszer foci közben az egyik csapattársamban felmerült egy nagyon érdekes kérdés. Láttuk rajta, hogy valami gyötri és meg is kérdeztük, hogy min töri a fejét. Fel is tette az ominózus kérdést, amire először nem tudtunk mit reagálni, kiröhögni meg nem szerettük volna (megjegyezném, hogy ezt nem bírtuk ki és nagyon kiröhögtük - szerk.). A kérdése így hangzott: "Mi történik akkor, ha meccs közben lehajolok és megérintem a füvet? Mit ítél a bíró?" Őszintén, ti erre mit reagáltatok volna?

Nem tudom mikor lesz következő poszt, de megpróbálok minél gyorsabban írni.

NF

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfog.blog.hu/api/trackback/id/tr242190330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása