Kávézzunk! 1. rész

2012.08.07. 20:12

Új sorozatomban kávézókat fogok értékelni, ahol megfordultam. Nagyon szeretem a kávét, de ezt sokan tudják is rólam.

i-just-fucking-love-coffee.jpgCsészék.jpg

Az első áldozatom a Semiramis kávézó, ahol a pécsit és a szekszárdit fogom összehasonlítani. A két kávézó különbözik egymástól, de majd mindjárt el is árulom, hogy miben.

Méret: hihetetlenül hangzik, de a szekszárdi beltere 2x akkora, mint a pécsié. A berendezés hasonlóan fából van, helyenként a dekoráció is megegyezik. Tudom, hogy nem feltétlenül a méret a lényeg (a hölgyolvasóknak a labdát lecsapni tilos), de ez rám akkor is furán hatott.

A portéka: mivel nem vagyok hivatalos kóstoló, így részletesen nem tudok írni arról, hogy mit érzek bele a kávébabszüretelőemberek izzadtság cseppjétől a nyári pollendús levegőn át a keserűsóig, helyette, mint egyszerű fogyasztó nyilatkozom. Alkohol ugyan nincs, de nem is hiányzik, ellenben rengeteg teaféle is rendelkezésre áll a kávék mellett. A kávéjuk kimondottan finom, a latte macchiatot is abból készítik, amelyikből kéred. A teák armadája pedig lenyűgöző, biztos talál magának az ember kedvencet.

Kiszolgálás: panaszkodni nincs okom, nagyon jó a kiszolgálás, a mosoly sem marad el. A szekszárdit viszont itt közvetlenebbnek érzem, már csak azért is, mert törzsvendégnek számítok, amikor otthon vagyok.

Árak: na itt kibújik a szög a zsákból, mert a pécsinek sajnos a Király utca feltornázza az árait, ellenben a szekszárdi igazodik a pénztárcákhoz.

Pontosztás:

Semiramis Pécs - 4,5/5 : azok a fránya árak....

Semiramis Szekszárd - 5/5 : nincs gyenge pont


NF

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfog.blog.hu/api/trackback/id/tr654700621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása