Hidas, 2. rész

2009.08.06. 00:03

Khm, hát az ígértekkel ellentétben laza két hetet késtem és nem is teljesen az előzetesen megszellőztetett dolgokról lesz szó.

 

1. A "Hatcsöcsű" esete GI-vel és Gyné-vel

Ez az eset már elég régen történt és a résztvevőit is Isten nyugosztalja, de ezt nem lehet leíratlanul hagyni, ugyanis egy falu életébe beletartoznak az ilyen dolgok. Szóval, mi is az a "Hatcsöcsű"? A "Hatcsöcsű" egy kocsma Hidason, benn a faluban és anno még a bányászok nevezték el "Hatcsöcsűnek" a három női üzemeltető után. Szerintem egyértelmű, hogy miért... manapság már csak "Csöcsös" néven emlegetik a falusi lurkók. Történt itt egyszer, hogy a Bányatelepen lakó GI egy kicsit illumináltabb állapotában addig fűzte a szintén illuminált Gyné-t (akiről annyit még elárultak, hogy kövér is, csúnya is, de legalább buta is volt), amíg rá nem tudta venni, hogy menjenek már ki egy kis pásztorórára a kocsma mosdójába. Ez meg is történt és addig fajultak ott a dolgok, hogy GI szószerint felültette a mosdókagylóra szerencsétlent, ami a terhelést nem bírván leszakadt. Érdekes látvány lehetett mindenesetre...

2. Bolond Sanyi aka. "Buzzy" vagy fonetikusan a falusiak szerint: "Bázika"

Sanyi egy érdekes kreálmánya a Bányatelepnek. Gyenge elméjű ugyan szegény, de azt a keveset is remekül tudja hasznosítani. Mondhatni kreatívan. Neki jutott először eszébe, hogy a biciklivel akkor is lehet menni, ha csak a felni van fenn. Éjjel nagyon jól mutatott, ahogy faraláskor szikrákat hánytak a kerekek... bár az utcában lakók nem igazán örültek a fém-beton kombó hangjának. Vele történt meg az, hogy Pécsváradra vitték nevelőintézetbe, ahonnan két nap után megszökött majd az erdőn keresztül haza gyalogolt a rendőrséget is megelőzve. Jelenleg dolgos gyerekként éldegél: fát hasogat, szalmát dobál szekérre, meg ilyenek.

3. Az örök tehetség

Egy kis foci. A hidasi örök tehetség címet ezennel Schefy érdemli ki, mivel technikai repertoárjával felvértezve simán lehetne stabil játékos bármilyen kisebb csapatban és egy kis képzéssel magasabb szinten is megállná a helyét. Állítom, hogy 2 év normális képzéssel simán pörgetné a fülén a labdát, de hát ez van. Elmondása szerint unja a focit... ez olyan no comment... hiszen mit lehet azon unni? Mostanában Feri az edző hívogatja vissza a nagycsapatba, de ő masszívan ellenáll. Idéznék Feri legutóbbi lélekre-ható-játékoshívogató szövegéből: "Schefy, ha apád lennék úgy pofán vágnálak."  

 

Egyelőre ennyi fért a mai kiadásba és hamarosan újra jelentkezem. Előbb viszont értekezem informátorommal KicsiTifusszal.

NF

Szerző: NagyFog

Szólj hozzá!

Címkék: hidas

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfog.blog.hu/api/trackback/id/tr721291747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása