Hidas, 6. rész

2010.08.23. 14:02

Ma egy kicsit rendhagyó módon nem konkrétan Hidasról lesz szó, hanem a pályán illetve a pálya szélén átélt érdekes, humoros események közül írok le néhányat. Természetesen az unaloműzés miatt teszek be színes képeket is...

Átázik a bőröm!

Nem vicc, annak idején valóban erre panaszkodott az egyik serdülő játékos, akit nevezzünk csak "S"-nek. A meccs szakadó esőben zajlott és meglehetősen csúszós volt a pálya, a serdülő pedig hozta a szokásos formáját, úgy 10-0 körül kaptak ki. Itt történt, hogy még az első félidő közepén "S" kijött a kispadhoz, hogy cserét kér. Az edző és mi ifisták pedig tanácstalanul néztünk rá, hogy mégis miért kérsz cserét, hiszen jelenleg te pörögsz a legjobban. Erre a válasz: "De érzem, hogy átázik a bőröm és egyre nehezebben tudok már futni." (Itt megjegyezném, hogy ő volt az egyetlen játékos, aki esőben is húzott harisnyát és hosszú ujjú pólót a felszerelés alá... félidőben pedig valamilyen krémmel kente be magát, mint a kacsák, hogy ne ázzon át még jobban...)

A bekecs

Ez a kis párbeszéd a mi öltözőnkben játszódott le egy meleg márciusi meccs előtt a készülődésnél. Az egyik csapattársam kicsit dúsabb szőrzettel rendelkezett a testén (mindenről hál'istennek én sem tudok) és ez sok szivatásnak volt később is az alapja. A neveket csak betűkkel helyettesítem, Csk - csapatkapitány, B - az alany. A párbeszéd a következő volt:

  • Csk: "Te B, nem lesz majd így nagyon meleged a meccsen?"
  • B: "Nem hinném, de miért kérdezed amúgy?"
  • Csk: "Csak azért, mert azt a bekecset igazán levehetnéd a mez alól."

Természetesen nem vette le...

Birka

Ez még serdülős korszakom alatt történt 2003-ban. Éppen Vajszlón játszottunk meccset és csak 7-0-ra kaptunk ki, ami nagyon jó eredménynek számított  akkoriban nálunk. A meccsünk után az ifisták meccsét néztük, amikor egy elég érdekes dolognak voltunk szemtanúi. Annyit még tudni kell a vajszlói pályáról, hogy mellette egy birkalegelő volt. A meccsek alatt a birkák ott legeltek vidáman, néha egy unott "beee"-vel jelezték, hogy nem igazán tetszik a játék nekik. Visszakanyarodva az ifimeccshez, ott láttuk, hogy az egyik birka sántikál, majd a földrehuppan és csak nézelődik. Nem telt el 10 perc sem és a semmiből felbukkant egy klasszikus Vw Golf, megállt a birka mellett,  sofőr kipattant az autóból, a birkát a vállára kapta és berakta a csomagtartóba, majd elhajtott. Erre igazán még most sem tudok mit reagálni... biztos kellett a pörköltbe...

 

Utószónak

Igaz, hogy csak serdülős és ifista szinten kóstoltam bele ebbe az atmoszférába, de azért hiányzik. Tény, hogy a legtöbben a bányásznapi (erről még lesz majd külön post) meccsünkön voltak és a nézők fele az akkor még működő Fórumból jött át, mert hallották a labda pattogását, de akkor is jó volt. Ezeknek a meccseknek is meg volt a sajátos hangulata,  a bányásznapi meccsen majdnem 200-an voltak, igaz, hogy a nagy része enyhén már ittas volt, de szurkoltak nekünk és mi nem is akartunk csalódást okozni nekik. Sajnos ez a mai fiatalságból kiveszőben van. Tudom, hogy sokan tudják mennyire szeretem a focit és egy kicsit elfogult is vagyok. Sajnos ez tény, elég volt ránézni a serdülőre. Hiába volt 2-3 lelkes, ügyes játékos. Ez a 2-3 ember nem tud csodát tenni, ha a többi nem akar játszani. Ezért kaptak néha 10 gól fölött... A mai fiatalokból hiányzik az elszántság és a harci kedv... inkább ülnek a gépük előtt és WoW-oznak... idén ők fogják alkotni az ifit. Kíváncsi leszek rájuk.

NF

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfog.blog.hu/api/trackback/id/tr422241187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása