Kávézzunk! 4. rész
2012.09.21. 15:49
Nos, mai áldozatom a McCafé lesz, ahova bemegy az ember, de első szándékkal persze a hamburgeres pult érdekli és bizony így azért elveszti a varázsát a kávézás, ami alapjáraton van neki. Mondhatni kávézás tömeggyártásban. Általánosságban fogom értékelni tapasztalataim alapján, hiszen mindenhol másképp fest ez a hely és másképp fest a kávéjuk is. Ami szinte változatlan: az az ára. Hát lássuk a makit!
Méret: erősen változó, függ a mekdönci méreteitől is, hiszen a legtöbb esetben hozzá van csapva. Szekszárdon kimondottan szépen oldották ezt meg, de Pécsen viszont zsúfolttá teszi az egész éttermet. Ennek köszönhetően egyszer voltam benn, többször valamiért nem volt rá affinitásom...
A portéka: hmm, érdekes dolog ez és ismét Szekszárddal példálózok, de ott a latte nagy pohárban van, míg Pécsen és Pesten kis pohárban adják... hát nem egy cég, hogy egységes legyen? Ízre a szekszárdi a legjobb, masszív a tejhabja is, a többi egy picit alul marad e téren. Ráadásul az általam mindig belerakott két cukor a kispoharas verziót olyan édesre varázsolta, mintha a gumimacik keze is beleért volna. Jó, ez mondjuk egyéni dolog, de nekem szokás a két cukor a kávéba. Egyébként észrevételem szerint nagyon függ a minőség a kiszolgáló személyzet hangulatától, vérnyomásától, tapasztalatától, szeszélyétől, az időjárástól és persze a csecsenektől.
A kiszolgálás: itt nem írom le újra, hogy miktől függ... lsd: "A portéka" rész utolsó mondata.
Az árak: na ezt azért egységesen megszabta Mr. McDonald úr. Itt viszont azt mondom, hogy ennyi pénzért ihatok jobbat is...
Pontosztás: 2,5 - 3/5 - azért mert nagyon sok tényezőtől függ, hogy mennyire élvezhető az ott lét... plusz a tömegek... egy javaslat: ha nyugodtan szeretnél kávézni, menj kávézóba...
NF
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek