Egyszer volt... 12.H

2009.06.24. 23:43

Valóban egyszer volt, megismételhetetlen és pótolhatatlan. Mindez a 2005-2006-os tanévben volt, az utolsóban. Szerény osztályunk 16 fővel büszkélkedhetett a ballagás előtt, igaz 22-en indultunk. Páran ki illetve beestek az osztályunkba. Többé-kevésbé hozzánk kapcsolódott az iskolaújság gyártása, van saját nevelésű rapénekesünk, akire ma is büszkék vagyunk, van Angliában dolgozó hazánkfia, van karatebajnokunk és van Krisztink. Neki 11 oldalnyi aranyköpése maradt fenn, ami nálam található.  Sajátkezűleg jegyeztem le a beszólásokat napról-napra. Fel is idéznék pár klasszikussá vált történetet.

1. történet /2005.09.28./ Matematika tanóra

Szokásos matematika órának indult, ami egy mondat után teljesen megváltozott. Éppen a házi feladatokat oldottuk meg. Egy volt ami problémát okozott. Csak egy. A Tanárnő, aki nem mellesleg az osztályfőnökünk, neki is veselkedett eme feladatnak. Megoldotta a táblán, majd visszaült a tanári asztalhoz. Kriszti jelentkezett.

Kriszti: "Tanárnő, az ott nem jó."

Osztfő: "Dehogynem jó Krisztikém, írd csak le."

Kriszti: "Legyen szíves nézze meg Tanárnő, az ott nem jó. Nem jön ki a végeredmény."

A Tanárnő tekintetét a táblára szegezte, átfürkészte a táblára felírtakat, majd a homlokára csapott.

Osztfő: "Hú tényleg. Elnézést Kriszti!"

És ekkor kicsúszott azaz ominózus mondat Kriszti száján: "Mégsem én vagyok a hülye."

2. történet /2006.04.27./

Ez már az év vége felé közeledve történt. Éppen azon tanácskozott az osztály, hogy mivel lepjük meg az irodalom tanárunkat. Meg is született a nagy ötlet: fényképalbum! Megegyeztünk, hogy gyermekkori képeket fogunk vinni, mert bébitablónk úgysem volt. Ekkor Csabiban felmerült egy kérdés: "Milyen kiskori képet hozzak?"                           Erre Kriszti szállította a leghamarabbi és legegyszerűbb választ: "Olyat amin van lábad!"

Hát igen... azok voltak a szép idők!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfog.blog.hu/api/trackback/id/tr551206743

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: website laten maken 2018.10.08. 06:23:34

Schwinn Csepel kerékpár - Bicikli bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiTifusz 2009.06.25. 10:27:20

A felvezetésben kevered a múlt időt a jelenidővel.Mint említettem volt,öröm olyat olvasni, ami nem rabolja ki a magyar nyelvet és nem süllyeszti a gettorap szintjére. Az eme mutató szó használatával csínján bánj, könnyen mórikálássá válhat, mint Kiss Ádám mimikája az első Stand Up adásban!
Írj sokat,és képekkel illusztráld!
Vagy fotózz sokat és kommentáld!
süti beállítások módosítása