Hidas, 3. rész

2009.08.25. 23:52

A mai részben a megszokottakkal ellentétben 4 történetet írok le, mivel ennyire nincs mit csináljak az éjjel.

1. Kerítés és házasság

Ezt a történetet a véletlen egybeesések sorozata teszi egy bizonyos szinten nevetségessé. Történt ugyanis, hogy egyszer régen a telepi szomszédunknál kerítést húztak fel az ifjú kőművesek. Ebben ugye még nincsen semmi különleges, hiszen falun mindenki segít mindenkinek a legtöbb esetben. Ennek a szomszédnak volt/van egy lánya aki hát cseppet sem nevezhető igazán szépnek, bár most így idősebb fejjel belegondolva sem. Na most a kedves lányka és az egyik munkásember nagy szerelembe borult és rövidesen jött is az esküvő, aminek kapcsán a faluban elterjedt a pletyka, hogy igazából a lánnyal fizették ki a kerítést. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy ki járt jobban.

2. Hajnali részegség

Ez egy kicsit rövidebb lesz. Itt most két enyhén illuminált ember érdekes tettét említem meg. Az egyiket a telepi főutcán lakó Lovász (hozzáteszem, hogy Hidas 15%-át teszik ki a Lovászok) hajtotta végre. Vele esett meg ugyanis, hogy a Fórumból hazafelé tartott munkaeszközével, egy kur... akarom mondani nagyon nagy, ekével felszerelt Zetorral. Mivel illuminált állapotban nem igazán volt tudtában minden cselekedetének, valószínűleg így eshetett meg, hogy valamilyen úton-módon leengedte az ekevasat az út közepénél és szikrázva folytatta útját. Sajnos az ekevas nyomai az útról az időmúlásával elkoptak, de ha találok valamit, akkor fényképet hozok. A másik történethez csatolok fényképet is majd. Itt a renitens embernek az udvarról való kiállással akadtak gondjai némi italozást követően. Ezt egy szerencsétlen szilvafa sínylette meg igazán, ami majdnem a kihalás szélére sodródott ezáltal. Íme az ominózus fa:

3. Hidasról a magyar válogatottba

Most pedig egy kis foci érdekességképpen. Hidasról két focista került eddig egészen a válogatottságig. Tudta ezt valaki? Az egyik Lovász Ferenc, aki Hidason kezdte profi pályafutását, amit a PMSC-ben folytatott míg onnan el nem szipkázta az Újpest. Termelte a gólokat is, míg nem egy Fradi elleni meccsen meg nem sérült. Utána került be a válogatottba, de a karrierje már hanyatlóban volt. Ezután még Máltán játszott egy rövid ideig, majd hazatért. A másik jelenleg a magyar U15-ös válogatott tagja és a PMFC-ban rúgja a bőrt. Nevezetesen Hambuch Milánról van szó, aki a hidasi sikeredzőnek, Ferinek a gyermeke.

4. Konyakos Mari

És újra a falusi beszélő neveknél vagyunk. Kinek mit sugall ez a beszélő név? Azok tippeltek jól, akik arra gondoltak, hogy ez egy nehezen megkapható nő volt még régen, hiszen legalább egy konyakot kellett neki fizetni, hogy megkaphassa az ember. Vele kapcsolatban kevés történet maradt fenn, de amint ráakadok egy jobbra, azt azonnal megosztom veletek.

Én most elteszem magam a holnapnak. Még az árnyékom is csak most ér haza...

NF

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfog.blog.hu/api/trackback/id/tr41338599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása