Hidas, 4. rész

2009.08.26. 13:10

Ez most egy kicsit rövidebb írás lesz, mint többi, de ezt majd kárpótolom pár fényképpel. Mai írásom szereplői mind fiatalok, akik valahogyan kiérdemelték azt, hogy egy pár szót ejtsek róluk.

1. Erik és Klepton

Sajnos a családfájukat nem tudom honnan eredeztetni, mert eléggé szétterült és szándékomban sem állt ilyen felesleges információkkal terhelni a nép agyát. Egyébként egy testvérpárról van szó, akik hát nem éppen a becsületes jómunkásember mivoltukról ismertek. Mondhatni megélhetési bűnözők, de ez egy kicsit erős lenne így hirtelen. Egy időben nagyon ráálltak a hidasi edzőre, Ferire. Ugyanis az ő kertjéből lopták ki a napelemes kertilámpákat,  miután azonban ezeket Feri visszaszerezte, egyfajta válaszcsapásként meghúzták a kocsija oldalát. Azután a későbbiekben felgyújtottak egy szelektív hulladékgyűjtőt és hajnalban lopkodták a bolt elé kitett pékárut. Összefoglalva: ami mozdítható, azt el is mozdították a helyéről. Amolyan lightos hidasi Bad Boysként működtek régen. A bőrszín is majdnem meg volt, persze nem éppen a természetes úton. Eriknek pedig azóta gyereke van. A fene se tudja, hogy miből él manapság. Talán segélyből.

2. V.A.K.U.

Vakuzás: eme népszokás jelenleg a fiatalság körében divatos. Hozzávalók: egy csapat bátor és eltökélt fiatal, aki relatíve jól ért a bujkáláshoz és egy eléggé lökött tag ahhoz, hogy az út mellől villantson. Persze a vaku a kezdő csomagba tartozik. Itt a lényeg a gyorsaságon és az ütemérzéken van. Jó ütemben kell elkapni az autóst, hogy ne az orrod előtt fékezzen le. Sztorik pedig vannak. Előre bocsátom, hogy nem mindegyikben vettem részt, de nem tagadom, régebben én is jártam. Előfordult, hogy egy autót háromszor kaptunk le, mert valahol megfordult, hogy megnézze kik vagyunk. Szerencsére a kukoricás mindig közelben volt. Az is előfordult, hogy csendben, világítást nélkülözve lehajtottak arra a földútra ahol mi tengődtünk, majd hirtelen felcsattintották a reflektort. Volt ám pucolás! Pillanatok alatt a kukoricás közepénél voltunk. Egy esetben azonban jobban megszívták a kelleténél (szerencsére ekkor nem voltám ott). Sikeresen lekaptak egy fáradt munkásokat szállító kisbuszt, akik valószínűleg hazafelé tartottak a melóból. A kisbusz satufékkel megállt, majd az összes munkás kipattant az autóból és egyenesen berohant utánuk a kukoricásba. Szerencséjükre senkit sem kaptak el, de így is jártak jobban. Ehhez a részhez is kapcsolódik, hogy Hidas ez alkalomból szerepelt is a rádióban, ahol figyelmeztették az autósokat a vakuveszélyre. Még a rendőrség is küldött járőröket a környékre. A kamionosok meg a CB-n figyelmeztették egymást. Manapság viszont már kihalás szélére sodródott ez a népszokás. A mai fiatalok inkább otthon gubbasztanak a gép előtt és CoD-ot nyomnak a neten keresztül.

Én pedig pár napig ismét távol leszek, mivel a nyaram utolsó hetét szeretném kiélvezni.

NF

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyfog.blog.hu/api/trackback/id/tr411339666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiTifusz 2009.08.26. 18:27:12

"persze nem éppen a természetes úton." Ők azok akikre azt mondják - lop, csal, hazudik és festi magát, vagy már úgy születtek?
A helyi folklórról egy külön posztot kérek. Megér egy misét.
süti beállítások módosítása